Grenzeloos Coaching

Het verbeteren van iemands kwaliteit van leven. Het vergroten van de maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid van mensen. Het zijn de doelen van Grenzeloos Coaching uit Zierikzee. “Bewegen en voeding vormen de basis in iedere coaching. Investeren in gezondheid is de basis van geluk en van goed functioneren op je werk”, aldus directeur Jaap Stoutjesdijk.

In onze praktijk komen we veel mensen tegen die hun leven het cijfer 3 of 4 geven. Wij helpen ze te investeren in hun gezondheid, want dat is de basis van geluk en van goed functioneren op je werk”, aldus directeur Jaap Stoutjesdijk van Grenzeloos Coaching.

“We coachen, maar geven ook voedingsadviezen en kijken naar beweging. Dat laatste doen we in Laco, waar we ook een kantoor hebben, en sinds kort ook middels outdoortrainingen. Bewegen heeft een positieve invloed op ons mentale brein.”

Grenzeloos Coaching bestaat uit een team specialisten: Jaap Stoutjesdijk (zakelijke coaching en training), Annemieke Pieters (sociaal domein), Annemarie de Jonge (sociaal domein), Silke Lassmann (vitoloog) en Joanne Kristelijn (bewindvoering en budgetbeheer).

Belemmeringen
Zowel individuen als groepen worden gecoacht en getraind, particulier en zakelijk. Jaap: “We zoeken naar de belemmeringen die mensen ondervinden. Er zijn mensen die bijvoorbeeld langdurige stress ervaren. Dat leidt uiteindelijk tot lichamelijke klachten. We helpen mensen aan meer ruimte en lucht in hun leven. ‘Ruimte’ creeëren we in iemands hoofd, zodat die weer beter kan nadenken. En ‘lucht’ krijg je door beter  adem te halen, want in stressvolle situaties gebeurt dat vaak niet.”

Sociaal domein
Grenzeloos Coaching begon in 2010 kleinschalig met zakelijke trajecten. Het bedrijf heeft in acht jaar tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. “Zeker op het sociaal domein – dus mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, mensen met schulden, verslaafden – betekenen we écht wat op Schouwen-Duiveland.”

Het Zierikzeese bedrijf werkt samen met diverse organisaties, bedrijven en instanties, zoals gemeenten in Zeeland en het UWV in Zuidwest-Nederland.

Jaap: “Samen met bedrijven en verzekeraars zijn we door heel Nederland actief op verzuimgebied. Dan heb je het over vitaliteitsmanagement. Wij trainen managers. Bedrijven praten vaak wel over vitaliteit, maar doen er eigenlijk niet veel aan. Grenzeloos Coaching komt in beeld als werknemers ziek zijn of reïntegreren, maar we worden ook ingeschakeld uit preventief oogpunt.”

Personen die kampen met een verslaving worden ook verder geholpen. “We werken intensief samen met BuurtzorgT, want die mogen psychiatrisch behandelen.”

Grenzeloos
Jaap: “Grenzeloos Coaching zorgt dat mensen volgens hun eigen normen, waarden en overtuiging hun levens kunnen leven. Zonder belemmeringen of hindernissen. Maar daarbij moeten geen grenzen overschreden worden en dient rekening te worden gehouden met de medemens.”

www.grenzelooscoaching.nl

naar alle nieuwsberichten