Advies op maat met 3D-voetanalyse

Maar al te trots zijn ze bij Intersport Zierikzee: sinds september beschikken ze over een apparaat voor een 3D-voet­analyse. “We kunnen nu heel specifiek adviseren welk merk schoen én welk model het best bij de klant past”, zegt winkel­medewerker en sportpodoloog Jarl Robberts enthousiast.

De nieuwe 3D-voetanalyse meet het volume en de stand van de voet. Jarl: “Na diverse metingen visualiseert het apparaat hoe jouw voet in een bepaalde schoen zit. En met video kan vervolgens de afwikkeling van de voet worden getoond!”

Juist daarin schuilt de grote kracht van dit fraaie stukje technologie, vindt Jarl. “Hoe visueler we het maken, hoe duidelijker het wordt richting de klant.” De technologie stelt hem in staat een zeer specifiek advies te geven, want er rolt uiteindelijk een merknaam en model uit de machine. Jarl: “Als sportpodoloog ben ik gericht op het voorkomen van blessures. Daarbij gebruik ik mijn eigen ogen – hoe loopt en rent iemand – maar is zo’n apparaat een ijzersterke onderbouwing.”

Gratis service
Schaft u een schoen aan bij Intersport, dan is de analyse service. Jarl: “Zonder aankoop van een schoen kost de analyse 25 euro.” Alle medewerkers van Intersport Zierikzee zijn getraind om de 3D-analyse te maken en klanten te adviseren. Voor wie dat wenst, kan een afspraak worden gemaakt met sportpodoloog Jarl.

Inlegzolen
Naast het adviseren van de juiste schoen kunnen klanten geholpen worden met het vinden en ervaren van de juiste inlegzool. Jarl: “Deze zolen zijn er in allerlei varianten voor verschillende voettypes en passen in elke schoen. Iedereen die problemen of blessures ervaart, kan baat hebben bij een goede inlegzool. Een inlegzool hoef je niet alleen te gebruiken voor je sportschoen, maar bijvoorbeeld ook op het werk. Zeker bij een beroep waar je veel staat en loopt.”

naar alle nieuwsberichten